Kend Dit Kød

Typer af kød
Tilberedningsmetoder
Smagsforstærkere
Organisationen
En god pande

Støbejernspande

En støbejernspande er helt klart langt bedre end en normal pande hvis du vil have en god steak. Støbejernpande bliver langt varmere, som er godt til at give steaken en sprød ydre med en mør lyserød steak indvendig. Derudover holder en støbejernspande varmen jævnt over det hele. Den har også rillerne der yderligere giver steaken et sprødt ydre og giver den de flotte sorte, streger udenpå. Når man bruger en støbejernspande er det vigtigt at man ikke vasker den med sæbe, men lader den køle af og skyller den i varmt vand. .

En god grill

Grill

Er du en familiefar hvor halvdelen af din personlighed er den nye gasgrill du har købt for flere tusindekroner over nettet, så er at stege steaks på en grill lige noget for dig. På en grill er det sværere at holde steakens safter og det fedtstof man ellers vilde hælde på panden, da det ryger igennem risten. Derfor er det sværere at tilføje den ekstra smagsoplevelse. Dog får steaken den her lækre røget smag og endnu pænere sorte streger og sprødt ydre end normalt, og du ser meget mere professionel ud imens du gør. Jeg ville personligt vælge pande til steak, men grill til hakkebøffer.

En god sous vide

Sous vide

Sous vide er en af de mere avanceret måder at tilberede en steak på men også en fantastisk god tilberedningsmetode. Det går ud på at vakuumpakke steaken og så stikke den i vand i alt mellem 7 og 20 timer. Vandet holder man på en konstant temperatur mellem 50 og 70 grader, det kommer an på farven man ønsker og typen af kød man har. Derefter bruner man kødet på en panden og får noget af det møreste kød du nogensinde har smagt. En sous vide er den perfekte metode til at få en mør lækker bøf, og hvis du har tålmodigheden er det det værd.

En god Ovn

Ovn

Ovn er ikke den bedste måde at lave steaks på, og frarådes til at lave normale steaks. Men det ovnen kan være god til er at lave en steg som er for stor til at lave ordentlig på en pande eller som skal have længere tid så man kan lave andet mad imens. Så har du en steg så er ovnen perfekt. Først bruner man kødet og så stikker man det i ovnen. Ovnen kan også bruges til at efterstege bøffer, ved at pakke bøffen ind i sølvpapir og stikke den i ovnen bagefter.

Tilbage til toppen